Учени от Санкт Петербург разработват интересна новост - бира с пробиотици.

Работата по създаването на новостта продължава вече четири месеца. Пенестата напитка не само ще има успокояващ, но и благоприятен ефект върху общото състояние на организма - успокоява чревните разстройства, насърчава храносмилането, а също така се бори с патогенната микрофлора.

Един от основните компоненти ще остане мая. Въпреки това, съзадателите решиха да опитат тропически щам дрожди, който беше открит от френски микробиолог, за да направят бирата. Такава мая може да работи като пробиотик.

Учените обаче казват, че всички "лечебни" свойства на дрождите все още трябва да бъдат проверени. Но вече можете да си представите какъв ще бъде вкусът на новия продукт - с плодови нюанси и лека киселинност.