Ако търсите нови рецепти и вкусове в кухнята, сега е моментът да приготвите ароматна крем супа от зеленчуци. Принципът на готвене е толкова прост, че всяка, дори начинаеща домакиня, може лесно да се справи със задачата. Поглезете себе си и семейството си с оригинални рецепти!

Гъбена крем купа

Продукти: 500 г печурки, 2 глави лук, 500 мл пилешки бульон, 1 кут. (500 мл) сметана за готвене, 50 г масло, 2 суп. лъж. брашно, подправки на вкус.

Приготвяне: Готвенето на супи в блендер е много лесно. Просто следвайте последователността.

Настържете лука и го запържете до златисто. Добавете нарязаните гъби.

В метална тенджера разтопете маслото и като внимателно разбърквате, изсипете брашното. Добавете пилешкия бульон, гъбите, лука и сметаната за готвене. Не забравяйте за любимите си подправки.

Пасирайте, разлейте по чиниите и сервирайте с препечени филийки или крутони.

Крем супа от моркови

Пригответе много лека, но не по-малко вкусна морковена супа. Съставките са прости:

Продукти: по 2-3 моркова и малки глави лук, половин чаша сметана, 35 г масло, 3 ч. чаши пилешки бульон, подправки на вкус.

Приготвяне: В малка тенджерка, в която сте разтопили маслото, се изсипват нарязаните зеленчуци и се задушават, като се разбъркват от време на време, за около 10-15 минути. Добавете бульона и оставете да къкри още 20 минути на слаб огън. Време е да добавите подправки.

Изчакайте малко да изстине супата и пасирайте. Върнете на котлона да заври отново и прибавете сметаната. Сервирайте с пресни зелени подправки.

Крем супа от тиква

Продукти: 0,5 кг тиква, лук, 2-3 картофа, 200 мл прясно мляко, подправки на вкус, крутони за украса при сервирането.

Приготвяне: Запържете лука в тиган и добавете нарязаната тиква и картофите. Залейте с гореща вода и варете около 20 минути. Изсипете водата и пасирайте зеленчуците до получаването на гладка смес. Загрейте и прибавете млякото. Подправете. Сервирайте с крутони.