Животът е пълен с изненади. И ние трябва да сме подготвени за тях.

Всеки е имал ситуации, в които на прага се появяват неочаквани гости и трябва да им предложите нещо вкусно.

Пандишпановото руло е точно такова. Приготвя се бързо, много е вкусно и най-важното - винаги се получава. За рулото е подходящо всяко сладко, което ви се намира в долапа. Ако желаете, можете да приготвите крем. Така че рулото ще стане още по-вкусно.

Съставки: 5 яйца, щипка сол, 120 г захар, 90 г брашно, бакпулвер, 50 мл олио, 50 мл прясно мляко, сладко по ваш вкус

Приготвяне: Разделете яйцата на жълтъци и белтъци. Добавете към жълтъците щипка сол и разбийте с помощта на миксе, докато побелее и се получи пищна пяна. Сипете 50 г захар и продължете да разбивате. Сместа трябва да удвои обема си.

В дълбока купа разбийте белтъците за 1 минута. Разделете останалата захар на 3 части и постепенно я добавяйте към белтъците, като продължавате да биете, докато се получи стабилна пяна.

Започнете да смесвате двата крема, като внимателно прибавяте жълтъците към белтъчната смес и разбъркайте със силиконова шпатула или дървена лъжица по посока на часовниковата стрелка. Добавете пресятото брашно и бакпулвера.

Смесете прясното мляко и олиото. Прибавете няколко лъжички от яйчната смес, разбъркайте добре и изсипете обратно в тестото.

Сипете тестото в тава, покрита с хартия за печене. Заравнете и печете 30 минути на 170 градуса. Още докато е горещ блатът, обърнете върху чиста пергаментова хартия, а тази, върху която се е пекъл, отстранете. Направете няколко плитки разреза на повърхността на блата, намажете го щедро със сладко и завийте на стегнато руло.

Когато рулото изстине, го поставете в хладилника за 1 час. (ХФ)