Уебинарите, организирани от Националната служба за съвети в земеделието, придобиват все по-голяма популярност за производители, студенти и научни работници в областта на земеделието. 

При последния - на тема "Въздействие на минералното хранене", голям интерес предизвика значението на калия и магнезия за формиране на ценни хранителни съставки и преодоляване на стресови ситуации. Значението за азотната ефективност, увеличаване на захарното съдържание и подобрява оцветяването и аромата на плодовете също бяха много интересни теми за слушателите.

Участниците научиха как да познаят дефицита на калий, магнезии и други вещества, как да увеличат съдържанието на здравословни съставки в различни зеленчукови култури, коя е най-подходяща форма на торове, кои са оптималните норми и срокове на торене и други ценни познания и съвети от доц. д-р Маргарита Николова.

Целият запис на онлайн семинара, както и на предишния такъв, са качени в youtube канал на Националната служба за съвети в земеделието. 

Прилагането на балансирано наторяване и управлението на хранителните вещества е един от ключовите фактори за опазване на околната среда и с цел намаляване на прекомерната употреба на торове и ефективното усвояване на хранителни вещества от растенията. Специалистите по хранене на растенията могат и трябва да играят важна роля при тези усилия в бъдеще, обединиха се около този извод участниците на последния онлайн форум, четем на страницата на НССЗ.