Сдружение "Василица" събира дрехи и обувки за деца между 10-15 г., които живеят в бедни семейства около Каварна.

Сдружението повече от 10 години работи в сферата на неформалното образование и подпомага деца и младежи от най-уязвимите общности във Варна и малките населени места в региона.

Част от децата са от семейства в много бедни райони, където нивата на безработица са високи и без извънредно положение, и родителите са затруднени да осигуряват дори най-необходимото.

С идването на топлото време "Василица" търси начин да набави дрехи и обувки за сезона за около 50 деца от селата Белгун, Спасово и Септемврийци в община Каварна.

“Ако в момента разчиствате гардероба в детската стая и се чудите какво да правите с всички онези чудесни, но вече омалели дрехи, зарадвай с тях някое от семействата в трите села”, призовават доброволците. Най-необходими са дрехи и обувки за деца от 10 до 15 г. С приоритет са дрехи за сезон пролет-лято. Приемат се само чисти и запазени неща. Бельо и чорапи трябва да са нови. Приемат се и дрехи и обувки и за по-малки деца, както и за други сезони. Кампанията е в ход до 1 юни.

Даренията ще се приемат от координатор в с. Белгун. Може да изпратите пакет по пощата или по куриер за ваша сметка, или да се уговорите с координатора за лично предаване в селото. За повече информация, вижте тук: https://timeheroes.org/bg/vasilitsa/dari-drehi-obuvki-detsa-sotsialno-slabi-semeistva-belgun-spasovo-septemvriitsi?page=4&fbclid=IwAR3yzmasxl4Iz2UrKrDm5khtHmIN9dhEYUuQekvI9SEB5GSv2p7xLM05fCA#information