Продукти: 0,5 кг пилешко месо, 100 г твърдо сирене, 1 суп. лъж. готварска сметана (10% масленост), 3 суп. лъж. зехтин (1 суп. лъж. за макароните и 2 суп. лъж. за задушаването на зеленчуците), 300 г консервирани домати, 2 стръка целина, 1 чушка, 1 глава лук, 250 г макаронени изделия, 1,5 л бульон, 3 скилидки чесън, подправка "италиански билки", сол на вкус

“Италиански билки” е смес от едногодишни билки: босилек, риган, мащерка, чубрица, босилек

Приготвяне: Сварете макароните в подсолена вода и отцелепете в гевгир. Добавете 1 суп.лъж. зехтин и разбъркайте.

Пилешкото месо се нарязва на малки парченца, сварява се в подсолена вода и се обезкостява.

Нарежете зеленчуците на ситно и ги задушете в зехтин в дълбок тиган. В края на пърженето добавете обелените и нарязани на кубчета домати заедно със сока. Оставете да къкри 3-5 минути.

Прехвърлете зеленчуците в тенджерата с пилешкото месо. Изчакайте да заври и добавете към тях пастата. По-добре изберете по-дребни макарони.

Варете още 3-5 минути, за да се овкусят макароните. Сипете сметаната и подправете със сол, поръсете с "Италиански билки" и настърган кашкавал. Изключете котлона.

След 15 минути можете да сервирате.