Още повече, че те ядат най-различни фуражи

Най-важните изисквания по отношение на фуража са:

да е пресен;

да не е плесенясал;

да не съдържа вредни примеси, соли и други химикали.

Ако ползвате сух фураж, можете да насипвате и повече от него в хранилката. Но влажните смески не трябва да остават в хранилките повече от 2 часа.Защото започват да вкисват и могат да отровят пъдпъдъците. Внимавайте:

влажните фуражи да бъдат на трохи, а не прекалено лепкави

В противен случай щеасе набиват в човчиците им иащеазапушват ноздрите им.

От домашно приготвените фуражи най-подходящи са:

смеси от различни надробени зърна;

натрошен сухар от бял хляб и различни белтъчни продукти;

витамини.

Белтъчната част на фуража трябва да съставлява около 1/5 част от дневната дажба:

варени яйца или яйчен прах;

извара или сухо мляко;

чудесни белтъчни добавки са храните за рибки.

Като витаминни добавки може да използвате готови смески за пъдпъдъци или за кокошки-носачки.

Дозата е написана на опаковката. Дори ако редовно използвате поливитамини, полезно е да добавяте в храната витамин D. Дневната потребност на един пъдпъдък от витамин D2 е 3000 ME. Не забравяйте, че витамин D3 действа на организма на птиците.

Давайте на птиците в отделна хранилка и минерални вещества.В тази хранилка постоянно трябва да има счукани черупки от яйца.

Белтъчната част на фуража трябва да съставлява около 1/5 част от дневната дажба: варени яйца или яйчен прах; извара или сухо мляко;
Белтъчната част на фуража трябва да съставлява около 1/5 част от дневната дажба: варени яйца или яйчен прах; извара или сухо мляко;
Давайте нааптиците в отделна хранилка и минерални вещества. В тази хранилка постоянно трябва да има счукани черупки от яйца.
Давайте нааптиците в отделна хранилка и минерални вещества. В тази хранилка постоянно трябва да има счукани черупки от яйца.