Българска асоциация на търговците на агротехника взе решение за отлагане на 13-ото издание на Специализираното изложение за земеделие БАТА АГРО за 2021 година, съобщиха от асоциацията.

Съображенията за взетото решение  са извънредната ситуация в страната и издадените разпореждания от институциите, както и усложнената международна обстановка и въвежданите на ежедневна база рестрикции във връзка с разпространението на коронавирус COVID-19. 

По този начин организаторите от асоциацията ще могат да гарантират безопасна среда за провеждане на изложението, ефективност за посетителите, както и пълноценното бизнес представяне на изложителите.

Новият период за провеждане на 13-ото Специализирано изложение за земеделие БАТА АГРО е от 10 до 14 май, 2021 година.

„За нас е приоритет здравето и безопасността на всички наши служители, партньори, участници и посетители на изложението. Считаме, че в тази несигурна ситуация и при липсата на надеждна прогноза за развитието на пандемията от коронавирус отлагането на 13-ото издание на БАТА АГРО за 2021 година е най-разумното решение. Благодарим на всички наши изложители и партньори за разбирането и доверието, което ни гласуват“, коментира Даниел Минев, Председател на Българската асоциация на търговците на агротехника.

Към момента за 13-ото издание на БАТА АГРО участие са заявили 178 фирми на 39 416 кв.м. изложбена площ. Тези данни сочат, че това ще е най-голямото изложение за земеделие до момента по площ, което създава предпоставки форумът като професионално събитие да бъде успешен и ефективен за бизнеса, въпреки необходимото отлагане.

Екипът по организация на БАТА АГРО продължава да работи по планирането и подготовката на изложението и да съдейства на всички участници.