В ситуацията на пандемия с коронавирус експерти на световния лидер в производството на месо Danish Crown препоръчват животновъдите да държат едрия рогат добитък в обора, докато обстановката не се нормализира. Развитието на нещата на датския пазар показва, че като цяло търсенето на говеждо и телешко месо се запазва, но най-търсена е каймата от говеждо месо.
Месопреработвателните предприятия на Danish Crown поддържат производствените темпове и спазват всички необходими предпазни мерки срещу коронавируса. Месните запаси им позволяват да работят без прекъсване и затова препоръчват на фермерите засега да се въздържат от клане на животни.
Разпространението на коронавируса осезаемо повлия на пазара на страните от Южна Европа. В този регион Danish Crown традиционно има добри продажби на говеждо месо, но заради ситуацията с коронавируса търсенето на говеждо месо намалява. Според компанията експортът на животни над 350 кг кланично тегло (700 кг живо тегло) е най-пострадал заради намалението на цените в южноевропейските държави.