Вкусните дробчета, подправени със сладко-кисел дресинг ще се харесат дори на тези, които не харесват субпродукти. Лесни са за приготвяне, не отнемат много време и не на последно място - не изискват скъпи продукти.
Продукти (за 2 порции): 250-300 г пилешки дробчета, 200 г чери домати, 8-10 листа зелена салата, сусам и сол на вкус
За соса: 1 ч. лъж. горчица, 1 ч. лъж. балсамов оцет, 1 ч. лъж. мед, 1 ч. лъж. сироп от сладко
Приготвяне: Измийте и подсушете доматите. Вместо чери домати можете да използвате обикновени.
Смесете всички съставки за дресинга. Можете да използвате сиропа на всяко домашно сладко.
Листата салата също се измиват и подсушават или се оставят върху домакинска хартия да се отцедят.
Измийте черния дроб. Почистете го от ципи и жили, а по-големите парчета разрежете на две. Запържете в добре загрят тиган от двете страни за около 7 минути, докато омекне. Посолете.
Поставете листата зелена салата върху плоска чиния. Отгоре подредете доматчетата. Потопете всяко парче черен дроб от 1 страна в подготвения сусам и разпределете върху салатата с домати. Полейте добре с дресинга, особено парчетата черен дроб.
Коментари