Вкусните дробчета, подправени със сладко-кисел дресинг ще се харесат дори на тези, които не харесват субпродукти. Лесни са за приготвяне, не отнемат много време и не на последно място - не изискват скъпи продукти.

Продукти (за 2 порции): 250-300 г пилешки дробчета, 200 г чери домати, 8-10 листа зелена салата, сусам и сол на вкус

За соса: 1 ч. лъж. горчица, 1 ч. лъж. балсамов оцет, 1 ч. лъж. мед, 1 ч. лъж. сироп от сладко

Приготвяне: Измийте и подсушете доматите. Вместо чери домати можете да използвате обикновени.

Смесете всички съставки за дресинга. Можете да използвате сиропа на всяко домашно сладко.

Листата салата също се измиват и подсушават или се оставят върху домакинска хартия да се отцедят.

Измийте черния дроб. Почистете го от ципи и жили, а по-големите парчета разрежете на две. Запържете в добре загрят тиган от двете страни за около 7 минути, докато омекне. Посолете.

Поставете листата зелена салата върху плоска чиния. Отгоре подредете доматчетата. Потопете всяко парче черен дроб от 1 страна в подготвения сусам и разпределете върху салатата с домати. Полейте добре с дресинга, особено парчетата черен дроб.