Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца - постепенно ще се понижава. През нощта от запад облачността ще се увеличава и утре над цялата страна ще е значителна, но все още без валежи.

Вятърът ще се ориентира от североизток и ще е до умерен. Дневните температури слабо ще се понижат и максималните ще бъдат между 10 и 15 градуса, а минималните - между 0 и 5 градуса.

През нощта срещу четвъртък ще започнат валежи от дъжд, в планините - от сняг.

Над Черноморието облачността ще се увеличи, но все още валежи не се очакват. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури на въздуха: 9-12 градуса. Температурата на морската вода е 9 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините облачността ще е значителна, но все още без валежи. Ще духа до умерен, по билата - силен, вятър от запад-югозапад. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще бъде около 5 градуса, на 2000 метра - около 0 градуса.

В четвъртък и в петък ще бъде предимно облачно, с по-съществени валежи през първия ден, главно - в западната половина от страната. С умерен северозападен, в Източна България - североизточен вятър, понижението на температурите ще продължи и във високите котловинни полета на Западна България и Предбалкана дъждът ще премине в сняг. През втория ден валежите ще са слаби.

Облачността от запад временно ще се разкъса. В Източна България ще продължи да духа умерен север-североизточен вятър. Минималните температури ще са между минус 1 и 4 градуса, максималните - между 5 и 10 градуса.