Класическата рецепта

Продукти: 3 яйца, 200 г филе от пилешки гърди, 300 г гъби, 80 г маслини, 100 г кашкавал, 1-2 супени лъжици растително масло, майонеза на вкус, картофен чипс.

Приготвяне: Яйцата се сваряват твърдо за около 10 минути. Пилешкото месо се вари до готовност.

Нарежете гъбите, пилето и маслините на малки парченца. Отделете белтъците от жълтъците и ги настържете по отделно на едро ренде заедно с кашкавала. Загрейте олиото в тиган на средно силен котлон и запържете гъбите за около 15 минути. Охладете.

Смесете старателно пилешкото месо, гъбите, кашкавала и белтъците и ги прехвърлете върху плоска чиния. Ако искате, можете да наредите продуктите на пластове, като между тях намазвате с майонеза. Покрийте отгоре с настърганите жълтъци и наредеде половинките от маслините.

Отстрани на салатата наредете картофения чипс, като имитирате листенцата на слънчогледа.