Вкусен десерт с извара, който лесно се приготвя у дома

Продукти: 4 банана, 200 г кисело мляко, 400 г извара, 2 яйца

Приготвяне: Този вкусен десерт може да се нарече както пай, така и запеканка. Десертът е идеален за тези, които спазват диета, тъй като се приготвя без захар и брашно. В тестото не се добавя и грис. Печивото се получава умерено сладко, меко, ароматно и много вкусно.

Рецептата за пая е подходяща и за детската кухня.

За да направите вкусен десерт, трябва да изберете висококачествена извара. Най-добре е да е домашно приготвена. Важно е да използвате натурално кисело мляко, без добавки и подсладители. За такъв пай са нужни узрели жълти банани, без тъмни петна и пукнатини.

Паят се приготвя за не повече от час.

Смесете изварата с киселото мляко. Добавете яйцата. Разбийте добре с пасатор до получаването на еднородна смес с консистенцията на гъста сметана. Покрийте съда за печене с пергамент и намажете с растително масло.

Нарежете бананите на филийки с дебелина не повече от половин сантиметър. Подредете ги на дъното на тавата, на няколко слоя. Изсипете отгоре млечния крем. Печете 45 минути на 180 градуса до получаването на златиста коричка.

Охладете, извадете от формата, украсете с резенчета банан.