Starbucks ще се стреми към повече грижа за околната среда

23 януари 2020
Новини
3879
 

Starbucks обяви планове да направи компанията по-устойчива към околната среда и намаляването на употребата на млечни продукти е в списъка със задачи.

Във вторник Кевин Джонсън, главен изпълнителен директор на Starbucks Coffee Company, публикува писмо до партньори, клиенти и заинтересовани страни, в което очертава плановете да направи компанията по-устойчива през следващото десетилетие.

„Нашият стремеж е да станем положителни към ресурсите, съхранявайки повече въглерод, отколкото отделяме, елиминирайки отпадъците и осигурявайки повече чиста сладка вода, отколкото използваме“, пише той.

Първата точка за действие в списъка на Джонсън гласи: „Ще разширим опциите, базирани на растенията, преминавайки към по-екологично меню.“

В интервю за Bloomberg News, обсъждащо усилията на компанията, Джонсън каза: „Алтернативните млека ще бъдат голяма част от решението. Кривата на потребителското търсене вече се измества." Понастоящем Starbucks предлага млечни алтернативи, включително соево, кокосово и бадемово мляко. В някои райони се предлага и овесено мляко. Според Business Insider Starbucks използва повече от 93 милиона галона мляко годишно.

В доклада за въздействието върху околната среда на компанията се посочва животинският протеин като най-голям принос за използването на въглерод и вода. От Starbucks твърдят, че млечните продукти са съставлявали 21% от въглеродния им отпечатък през 2018 г.

В отговор на съобщението на Starbucks, Криста Харден, изпълнителен вицепрезидент по глобалната екологична стратегия за Dairy Management, Inc., пише: „Ние споделяме ангажимента на Starbucks за устойчивост на околната среда. Всъщност през 2008 г. млечната общност в САЩ беше първият селскостопански сектор, който извърши пълна оценка на жизнения цикъл, за да разбере отпечатъка ни върху околната среда. Той показа, че течното мляко представлява само 2% от общите емисии на парникови газове в САЩ. Оттогава, поради иновативните селскостопански практики и новите технологии, въздействието върху околната среда от производството на галон мляко през 2017 г. се е свило значително след 2008 г., включващо 31% по-малко вода, 21% по-малко земя и 20% по-малък въглероден отпечатък.“

Джонсън изброи други начини, по които компанията планира да подобри своите екологични практики, включително преминаване към опаковки за многократна употреба, съсредоточаване върху регенеративните агрокултурни практики, по-добро управление на отпадъците и разработване на по-екологични магазини и операции.

Още от Новини
0

Жълт код за силен вятър е в сила за цялата страна за 24 февруари, сочи справка на сайта на НИМХ. Във всички области около и след обяд ще духа силен и бурен северозападен вятър с пориви от 20 м/с до

0

През страната ще премине студен атмосферен фронт. Ще бъде ветровито, преди обяд в Северна България, а след обяд и в Южна северозападният вятър ще е силен до бурен

0

Българинът приема експерименти с вкуса, предпочита малки производители Българинът предпочита традиционни храни и напитки, но същевременно е отворен и за експерименти с вкуса – това показа конкурсът

0

Актуални съвети за състоянието на есенниците, както и препоръки за предстоящата сеитба, дават фирмите от агросектора по време на изложението Агра, което се провежда в Пловдив

0

В Европа годишно се изхвърлят около 100 милиона тона храна. 53% от тях се падат на домакинствата. В същото време милиони хора по света гладуват или не си дояждат

Последни новини
0

Паниран праз Продукти: 6-7 стръка праз, 2 яйца, олио, галета, брашно черен пипер, сол Приготвяне: Нарежете праза на парчета с дължина около 8 см. Пуснете ги във вряща

0

Покрити рано - на 1,5 г., не изхранват добре кончетата Половата зрялост при повечето кобили настъпва на 16-18 месеца. Но на тази възраст бременността води до недоразвиване на организма на кобилата и

0

Поленът е изключително богата храна. Състои се главно от протеини и аминокиселини, мазнини и въглехидрати (захари). Освен това е с богато разнообразие от минерали, витамини и микроелементи

0

С просушаването на почвата и възможността тя да се обработка, започва работата в зеленчуковата градина. Ако през есента е направено основно торене с оборски тор, както и с фосфорен и калиев тор

0

Приоритетно трябва да се довърши подхранването с азотни торове Драгомир Атанасов, агрометеоролог През изтеклия период агрометеорологичните условия се определяха от топло за сезона време

Коментари

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Отговор:На някои от директните сортове листата също стават червени, но мноо често е от климатични промени и дефицит или излишък на елементи.
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Американският режисьор Куентин Тарантино стана баща за първи път, след като съпругата му, израелската певица и модел Даниела Пик, го дари със син, съобщиха ЮПИ и БТА. Първото отроче на 56-годишния Тарантино и 36-годишната Пик се е появило на бял свят в събота в Тел Авив, Израел. Представител на режисьора е потвърдил радостната вест за И!Нюз и TMZ

Глобалното затопляне и окисляването на водата в океаните могат да унищожат всички коралови рифове до 2100-ата г., съобщава в. "Дейли мейл". Учени от Хавайския университет в Маноа установиха, че климатичните промени, предизвикани от дължащите се на човешката дейност парникови газове, са на път да унищожат между 70 и 90 на сто от кораловите рифове

"Факт е, че според данните на НСИ - Национален статистически институт броят на българите, завърнали се от чужбина, расте около четири пъти. Вярно е, че все още има много българи, които заминават, но пък има и много, които се прибират у дома. Докато преди посоката беше само една, сега немалък брой хора отиват да научат нещо ново