Марината за пилешко месо

22 януари 2020
Кулинария
42084
 

Мариноването на месото е чудесен начин да обогатите вкуса на ястието. Използвайки всеки път нова марината, всеки път ще имате ястие с уникален вкус и със сигурност никога няма да ви омръзне пилешкото месо.

Тъй като пилешкото месо има неутрален вкус, почти всяка марината е подходяща за него. Все пак, най-добри са тези на основата на соев сос, горчица, цитрусовите и маринати с мед, тези на базата на млечни-кисели продукти, доматените и маринати с вино. Ако искате да придадете на ястието си екзотичен вкус, мариновайте с кокосово мляко.

Пилешкото месо е нежно, така че обикновено не предполага използването в марината с "агресивни" компоненти като оцет или кисели плодове. Ако се добавят, то те трябва да са в ограничено количество. Подправки като смлян черен пипер, червен пипер, куркума, къри, семена от кимион, джинджифил, риган, босилек, мащерка и розмарин са много подходящи за пилешкото.

Обикновено мариноването на пилешкото месо е от 2 до 4 часа. За цяла птица е най-добре да отделите около 8 часа, като я оставите в хладилника за през нощта. Когато в маринатата се използва соев сос, трябва много да се внимава с осоляването на месото, защото самата подправка съдържа сол.

Не забравяйте, че месото трябва да се маринова в стъклени или емайлирани съдове. Алуминият и пластмасата не са подходящи за такива цели.

със соев сос в азиатски стил

Продукти (за 500 г пилешко месо): 1/2 чаена чаша соев сос, 1/4 ч. чаша захар, 60 г джинджифил, 2 скилидки чесън, 2 ч. лъж. растително масло, 1 ч. лъж. смлян черен пипер.

Приготване: Нарежете джинджифила на много ситно, а чесъна смачкайте с преса. Смесете всички съставки за маринатата и полейте с нея пилето. Оставете да престои 2-4 часа.

цитрусова марината с доматена паста и риган

Продукти (за 500 г пилешко месо): 5 суп. лъж. портокалов сок, 2 суп. лъж. растително масло, 1 суп. лъж. настъргана портокалова кора, 1 суп. лъж. доматено пюре, 1 суп. лъж. куркума, 1 ч. лъж. сушен риган, 1/2 ч. лъж. сол, 1/2 ч. лъж. смлян черен пипер.

В купа смесете всички съставки за марината. Добавете пилешкото месо и разбъркайте старателно с ръце. Покрийте купата и поставете в хладилник за около 4 часа.

Още от Кулинария
0

Оригинална шотландска рецепта Продукти: 12 пъдпъдъчи яйца, 300 г кайма, сол и млян черен пипер на вкус, 2 клонки мащерка, 1 голямо кокоше яйце, 100 г галета, растително масло за пържене

0

Продукти: малко брашно за поръсване на работния плот, 500 г бутер тесто без мая, 3-4 лъжици сладко по ваш вкус, 1-2 чаени лъжички картофено нишесте (по желание), малко прясно мляко, 1 суп

0

Продукти: 250-300 г чист пчелен мед, 1 ч. лъж. смлян джинджифил. Приготвяне: Смесете меда и джинджифила в малка тенджерка и ги поставете на много слаб огън да се варят 1,5-2 часа

0

Класическата рецепта Продукти: 3 яйца, 200 г филе от пилешки гърди, 300 г гъби, 80 г маслини, 100 г кашкавал, 1-2 супени лъжици растително масло, майонеза на вкус, картофен чипс

0

Продукти: 200 г макарони, 350 г наденица или мек салам, 2 домата, 100 г кашкавал, 1 глава лук, 1 скилидка чесън, 1/2 ч. чаша прясно мляко, 2 ч. чаши пилешки бульон, 2 суп. лъж

Последни новини
0

Централно място заема подхранването. При решаването на този проблем трябва да се спазват утвърдени в теорията правила: 1) Основна задача е “превръщане” на меда в пило

0

Макар да не е претенциозно към фуражите, хранете го добре Ако през зимните месеци използвате умерено първия си помощник за работа, дневната му дажба трябва да бъде: сено (ливадно) - 2-3

0

Независимо от това, на колко етажа са формира палметата, тя не трябва да надминава 3,5-4 м височина. По време на зимната резитба през третата година трябва да се формира третият етаж

0

По молба на вярна наша читателка Оригиналната рецепта от вестник "Хоби фермер" пожела да припомним нашата читателка Силвия Ценкова от София, която твърди

0

На мода тази година ще бъде синият цвят, а цветята, които предлагат чиста тази багра не са кой знае колко много. Синьото навява асоциации за небето, морето, придава авторитет, стил и класа

Коментари

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Отговор:На някои от директните сортове листата също стават червени, но мноо често е от климатични промени и дефицит или излишък на елементи.
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

За втори път комисията по наименуване към президента отказа искането за историческия връх. Свети Никола обаче ще се казва залив на Антарктида, там ще има и връх София Връх Шипка няма да бъде прекръстен на Свети Никола. За втори път Комисията по наименуване на обекти с национално значение и населени места към президента е отказала да уважи такова

На изключителен финал станаха свидетели зрителите в столичната зала „ Джой стейшън” по време на 86-то издание на националния турнир по боулинг „ Фантастико оупън”. За първи път в историята на шампионата в битка за първото място излязоха 82-годишният индонезиец Сумартава Чакраватая и 12-годишният Арсений Подлипски (България)

39-годишният Мартин Камбуров вече е на 24 гола от вечния рекорд за отбелязани попадения в българския футболен елит. Негов притежател е легендата Петър Жеков, който има 253 гола за ЦСКА и “Берое”. Именно за старозагорския тим Камбуров игра сега. Нападателят оформи крайното 2:0 срещу гостуващия “Етър” с 229-ото си попадение в първенството