Корените се режат преди засаждане

03 декември 2019
Овошки
36441
 

Преди засаждане на фиданката, се прави т. нар. опресняване на кореновата система - съкращаване на корените с 1-2 см. С тази операция се цели предотвратяване засъхването на отрезите и ускоряване на зарастването им.

Ако по корените има увредени части, те се отстраняват до здрава тъкан.

Препоръчително е преди засаждане корените на фиданката да се потапят в почвена каша, която се приготвя от 1 част пресен говежди тор и 3 части глина, разредена с вода.

Още от Овошки
0

Ако ще правите пролетно присаждане, сега трябва да съберете калеми. За да се осъществи качествено присаждане, резниците трябва да се вземат от много добре узрели клончета

0

.. Клончетата, които са подходящи за рязане на калеми, трябва да са с по-къси междувъзлия и да са с дължина 60-90 см. Диаметърът в основата им да е около 6-12 мм

0

Майчините растения, от които се вземат калеми за пролетно присаждане, трябва да се здрави и без признаци на вирусни заболявания. Сред симптомите, които подсказват за болни дръвчета

0

През януари е подходящо да се събират калеми за пролетното присаждане. За да се получат плодове с търсените от градинарите характеристики, трябва да се вземат качествени калеми

0

. Притъпква се почвата около засадените през есента ягоди. Ако има резки температурни промени, може да се изтеглят и розетките на растенията. . Засадените през есента малини се проверяват за

Последни новини
0

Коренно различна версия на подпомагане към земеделските производители предложи вчера правителството на Великобритания, след като вече няма да се ръководи от европейската ОСП

0

Това предупреждават ветеринарни лекари За да избегнете последващи сериозни проблеми, трябва да сте по-внимателни при манипулации с над 6-килограмови прасета (над 21-дневни)

0

Над 35 млн. евро струва на България борбата с африканската чума по свинете досега. В Европа са избити 1,4 милиона прасета, а в 12 страни, 10 от които са членки на ЕС има над 3900 огнища на болестта

0

Продукти: 500 г пилешко филе, 300 г гъби (каквито имате под ръка), 70 г кашкавал, 3 суп. лъж. сметана за готвене, 1 глава лук, сол и черен пипер на вкус Приготвяне: Нарежете гъбите на кубчета и ги

0

Пастърмата е традиционно ястие от еврейската кухня. Едно време се е приготвяла само от говеждо месо, но днес се използват различни меса. Предлагаме ви рецепта за пастърма от пилешко месо

Коментари

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Регистрация за участие в томбола „АБОНАМЕНТ 2020”
Отговор:По принцип сортът Муцу има сочно месо, което е леко сладко, но и с подчертан киселичък вкус. Колкото до вкусовите качества на ябълките, независимо от сорта, те зависят от климатичните условия през...
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Тенденцията - да минат изцяло на самообслужване, вече пробват пазара с няколко обекта Нов начин на обслужване въвеждат част от големите бензиностанции - нощем търговските обекти се затварят и остава да работи само един служител на гише. Това установи проверка на “24 часа” на част от пътищата в Северна България

На 80 г. съм и денят ми протича съвсем обикновено: всяка сутрин влизам в операционните на ВМА и давам анестезии, когато съм дежурен, оставам до 20 ч, давам и дежурства като консултант за ВМА и страната. Най-хубавият момент е да видя благодарност в очите на излекуван пациент. Но най-развълнуван съм бил

Миналата седмица в едно от популярните телевизионни предавания, посветени на футбола, и тримата водещи се съгласиха, че у нас се усеща липсата на качествен футболен управленец. Какъвто, допълни единият от тях, бе дълги години Иван Вуцов. За съжаление, ако допреди година действащите началници на най-популярния спорт у нас можеха поне неофициално да