Преходът от отглеждане към снасяне може да бъде стресов момент за младите кокошки-носачки. След транспортиране до новия си дом с волиерно отглеждане те трябва бързо да се приспособят към новата среда, като намерят къде да ядат, да лежат,  кацат и снасят.

В яйценосния период птичите стада често се смесват, което означава, че кокошките ще имат нови съквартирантки, с които да се конкурират.
Началото на производството на яйца е белязано от промяна на хормонално ниво, което означава, че те ще трябва да се справят с всички тези предизвикателства, докато тялото им също преминава през промени. Същевременно понякога новото местообитание е толкова различно, че шокът от прехода се превръща в допълнителен източник на стрес за птиците, докато се приспособяват към новия си дом.
Добавянето на рампи във волиерите намалява проблемите, свързани с движението на кокошките носачки.
Рампите също така спомагат и за справяне с някои здравословни проблеми – с тях се наблюдават по-малко падания и сблъсъци, вследствие на което има по-малко фрактури на костите - те осигуряват непрекъсната пътека, свързваща различните нива на волиерата и позволяват на птиците да се движат по-лесно на горе и на долу, вместо да се налага да скачат или да летят надолу, което означава, че може да се блъснат в стени или о други кокошки.