Amazone продаде потресаващите четвърт милион сеялки от пускането на първата D1, широка 2 м, през 1947 г.

Оттогава разработката на сеялките на компанията може да бъде обобщена като редица основни етапи, един от които включва пускането на комбинация от сеялка D4 и силова брана RE през 1966 г. Въведен през 1972 г., наследникът D7 е нарочен като една от най-продаваните сеялки в света. 100-хилядната версия, D7/30ECN, беше показана на Кралското изложение през 1984 г.

Първите пневматични сеялки, добавени към продуктовата гама през 1995 г., комбинираха пневматичен резервоар за семена за предни гуми с въртящ се култиватор и колесен уплътнител. Това беше последвано от пневматичната прикачна сеялка AD-P и след това Centaya, която използва електрически задвижван агрегат за измерване на семена.

Оттогава са добавени множество други моделни гами, включително пуснатата през 2001 г. пневматична Cirrus, която се предлага с работна ширина от 3,0 до 6,0 метра.

Primera DMC за директно, минимално и конвенционално засяване е още един нов акцент, а гамата от сеялки за слети култури от най-висок клас е допълнително разширена през последните 10 години с Cayena и Condor, като и двете се предлагат в работна ширина до 15.0 м.