Патиците харесват жълъди и кестени

27 ноември 2019
Домашна ферма
6957
Няма снимка
Патиците наддават добре с дажба, съдържаща брашно от жълъди/кестени
1 2
 

Брашното им е добра фуражна добавка

Ако включите в дажбата на патиците брашно от жълъди и/или кестени, които този сезон са в изобилие, можете да доугоите патиците си само за 15-16 дни.

Патиците с голям апетит ядат и брашно от кестени, забъркано на каша с картофи и кухненски остатъци.

Можете да им направите и топчета от жълъдово и кестеново брашно. Те се замесват с вода. От тестото се правят топчета, които се просушават във фурната на ниска температура. И се изхранват през зимата.

Още от Домашна ферма
0

Това предупреждават ветеринарни лекари За да избегнете последващи сериозни проблеми, трябва да сте по-внимателни при манипулации с над 6-килограмови прасета (над 21-дневни)

0

В хранилката им - само висококачествено сено През зимата козите трябва да се хранят с разнообразни, но добре балансирани дажби. Сеното е основен фураж за козите през зимата но само то не е достатъчно

0

Дори ако къщата им не се отоплява Ако отглеждате кокошките при определени условия, не е необходимо да се тревожите за това, че на тях ще им е студено през зимата дори в неотопляван кокошарник

0

Високата влажност повишава риска от заболяване Миксоматозата е нелечимата болест и е опасна за зайците. Заразените умират до 3 седмици от появата на първите клинични признаци

0

В краен случай може да се даде коластра от крава, издоена още в първия ден след отелването й Тази коластра се съхранява в пластмасови бутилки във фризер и при нужда се размразява и затопля до 38

Последни новини
0

Щандът на Русия на най-голямото изложение за храни “Зелена седмица” бе затворен за два часа заради незаконни месни продукти. Става въпрос за 20 незаконно внесени салама

0

Коренно различна версия на подпомагане към земеделските производители предложи вчера правителството на Великобритания, след като вече няма да се ръководи от европейската ОСП

0

Над 35 млн. евро струва на България борбата с африканската чума по свинете досега. В Европа са избити 1,4 милиона прасета, а в 12 страни, 10 от които са членки на ЕС има над 3900 огнища на болестта

0

Продукти: 500 г пилешко филе, 300 г гъби (каквито имате под ръка), 70 г кашкавал, 3 суп. лъж. сметана за готвене, 1 глава лук, сол и черен пипер на вкус Приготвяне: Нарежете гъбите на кубчета и ги

0

Пастърмата е традиционно ястие от еврейската кухня. Едно време се е приготвяла само от говеждо месо, но днес се използват различни меса. Предлагаме ви рецепта за пастърма от пилешко месо

Коментари

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Регистрация за участие в томбола „АБОНАМЕНТ 2020”
Отговор:По принцип сортът Муцу има сочно месо, което е леко сладко, но и с подчертан киселичък вкус. Колкото до вкусовите качества на ябълките, независимо от сорта, те зависят от климатичните условия през...
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Силният пол по-трудно преодолява сексуално насилие 36-годишният Рейнхард Синага напуска родната Индонезия преди 12 г. Като повечето деца на богаташи и той отива в Англия, за да продължи образованието си. Справя се добре. Завършва магистърска степен по планиране в университета в Манчестър. След това се записва да учи социология

Меган, съпругата на британския принц Хари, не смята да се връща повече във Великобритания, разкриват нейни приближени пред медиите. Тя трескаво устройва нов живот за семейството си в Канада, като обсъжда бъдещето си с някои близки приятели в имението за 14 млн. долара до Ванкувър, в което е отседнала заедно с 8-месечния си син Арчи

Д-р Милен Врабевски е собственик и изпълнителен директор на най-голямата научноизследователска организация в Югоизточна Европа - Comac Medical, отличена от МОН с наградата “Питагор” за най-големи инвестиции в областта на научните изследвания. Той е основател и на Фондация “Българска памет”, чиято цел е да съхрани българското културно и историческо