Вдясно сложете естакада, за да изпразвате безопасно пращината в метални кофи

Казанът трябва да се окачва така, че горният му капак да съвпада с най-горната част на огнището.

Знаете и този чалъм, че по време на варенето на ракия, процепът между капака и казана, стъпил върху огнището, се запълва с пастообразна маса.

Как се прави пастата

Тя става най-добра, когато е съставена от брашно и ситна пепел и е добре размесена до получаването на смес като тесто за хляб.

Не забравяйте още една екстра

Край десния край на огнището си поставете дървена или метална естакада. За да може безопасно да се изпразва казанът в метални кофи от вече изварената пращина, и да се добавя нова.

С пепелта от огнището и брашно пастата става много добра и плътна
С пепелта от огнището и брашно пастата става много добра и плътна