Пуешката супа със зелен фасул и орехи е ароматна и вкусна. Благодарение на приятната си кремообразна текстура и нежното пуешко месо, ще ви накара да се влюбите в нея от първата лъжица. Ядките правят вкуса специален.

Продукти (4 порции): 250-300 г пуешко филе, 100 г зелен фасул (замразен), 70 г орехи, 200 мл сметана, 1 суп. лъж. брашно, 1 картоф, 1 морков, 1 лук, 2 суп. лъж. растително масло, 2 дафинови листа, 3-4 клонки пресен магданоз (по желание), сол и млян черен пипер - на вкус.

Приготвяне: Поставете филето в дълбока тенджера и залейте с 1,5 л вода. Добавете дафинов лист и сложете на силен котлон. След като заври, отстранете пяната с решетеста лъжица и намалете котлона. Варете на слаб огън 20-25 минути. Подправете със сол и черен пипер.

Обелете лука и нарежете на кубчета. Почистете морковите и ги нарежете и тях на кубчета.

В друг дълбок тиган загрейте растителното масло и запържете лука за 2-3 минути. Добавете морковите и продължете пърженето още 3-5 минути. Сипете брашно, разбъркайте добре, изчакайте още минута и изключете котлона.

Обелете картофите и ги нарежете на кубчета. Заедно с нарязания зелен фасул го прибавете в тенджерата със задушените зеленчуци.

Извадете пуешкото филе от бульона и останалата течност я прецедете. Сипете бульона в тенджерата със зеленчуците и варете 10 минути на слаб огън.

Половината от орехите смелете с блендер, а останалите - накълцайте на дребно. Пуешкото месо нарежете на малки парченца. Прибавете месото и орехите към супата и варете още 5 минути.

Измийте магданоза и нарежете на ситно.

Изсипете сметаната в супата и добавете нарязания магданоз. Изчакайте супата да заври и изключете котлона.