Национална служба за съвети в земеделието (ТОО - Бургас) съвместно с експерт от Аграрен университет - Пловдив организират семинар на тема  "Съвременни технологични решения при производството на зеленчукови култури" на 6-ти ноември е с. Руен, обл. Бургас.

Събитието ще се проведе в залата на Културния и информационен център (сградата на Общинска служба „Земеделие“) от 10 до 14 часа.

Гостите ще могат да разберат повече за последните технологични решения при отглеждане на плодови зеленчукови (домати, пипер, патладжан, краставици и др.), както и при отглеждане на зелеви и лукови зеленчукови култури. Доц. д-р Димка Хайтова от Аграрен университет ще им разкаже повече за основните технологични аспекти при отглеждане на разсад, както и за изискванията на зеленчуковите култури към факторите на околната
среда и тяхното влияние върху технологията на отглеждане

Експерт по кредитиране ще даде подробна информация за възможностите за кредитиране на земеделски стопани, а служители на НССЗ ще представят  мерките по ПРСР 2014- 2020 г. , отнасящи се до зеленчукопроизводството.