Колежът по земеделие, храни и земеделски стопанства(CAFRE) обяви плановете си да бъде домакин на поредица от семинари за отговорно използване на антимикробните средства в млечните ферми.

Повече от 400 души са посетили последния курс в Северна Ирландия. Информационните семинари се предлагат като част от схемата за ключови умения на фермерите (FFKS).

Семинарите са безплатни за фермерите, членовете на техните семейства и служителите на фермата и ще се водят от ветеринарни лекари.

Плюсът на тези семинари е създаването на дискусия, която има за цел да помогне на производителите на мляко да направят информиран избор при разработването на протоколи за здраве на животните в техните собствени ферми.

Антимикробните средства, особено антибиотиците, са едно от най-мощните лекарства, използвани за борба с болестите в продължение на много десетилетия. Те се използват широко както в хуманната медицина, така и при опазване здравето на животните. Но проблемът с антимикробната резистентност се увеличава и затова е основна причина за безпокойство в световен мащаб.