Съхранявайте я правилно

Даването на суха храна е много удобно за стопаните на котки. По този начин те си спестяват тревогите как да балансират дажбата на любимката си, не трябва да купуват отделно витамини за нея. В хубавите сухи супер премиум клас храни има всичко необходима за правилното хранене на тези животни.

Котките не се нуждаят от разнообразие в храненето - те не са хора. Точно обратното, храненето с едни и същи продукти, към които привиква храносмилателната система на домашния любимец, за тях е за предпочитане в сравнение с всекидневната промяна на дажбата. Но се случва котката или котаракът да се откажват от проверената храна. Каква е причината?

Храната е развалена

Една от най-разпространените причини за отказ на котката от сухата храна е това, че тя е гранясала или изветряла.

Обонянието на домашните любимци е много по-силно от човешкото и котката за нищо на света няма да яде храна, която мирише лошо, дори ако на стопанина й му се струва, че с нея всичко е наред.

Промишлените храни за котки може да се развалят както след изтичането на срока им на годност, така и заради неправилни условия на съхранение.

Не съхранявайте сухата храна отворена, близо до радиатор и не допускайте да се намокри.

Ако преди това любимата ви котка с удоволствие е хрупала определена храна, възможно е да няма никаква необходимост напълно да променяте дажбата й, а проблемът с отказа от хранене да решите с купуване на нов пакет от тази, която котката обикновено яде.

Съхранявайте в затворена кутия сухата храна за котката
Съхранявайте в затворена кутия сухата храна за котката