18-годишната Пия Олдън от Норвегия публикува снимка на пържолата си във Facebook, което предизвика заплахи и омразни съобщения на норвежки, руски и други езици.

Преди седмица момиче от Тренелаг публикува снимка на парче месо, приготвено от коня ѝ. Тогава в коментарите тя буквално беше затрупана с негативизъм на няколко езика, представяйки я като хладнокръвен убиец. "Във вестниците съм просто хладнокръвен убиец, който веднъж огладнял, отишъл в конюшнята и убил коня. Много хора пишат, че съм психопат, че се надяват никога да нямам деца и че трябва да ме лишат от правото да отглеждам животни", разказа Олдън.

Тя подчерта, че всъщност не всичко е така. Според Олдън конят е бил ранен. Било е невъзможно да се излекува, както и да се облекчи болката. Имало е само един изход - евтаназия. "За съжаление конят трябваше да бъде евтаназиран и тъй като получи малко лекарство, месото можеше да се яде. Това не беше лесно решение. Отидох в кланицата със сълзи, там плаках през цялото време и на път за дома също", продължава момичето.

Олдън, която между другото учи за готвач, вярва, че е направила всичко както трябва. "Знам, че взех правилното решение - позволих на коня да е полезен и след смъртта си. Струваше ми се грешно просто да го заровя или да го изхвърля - толкова висококачествено месо."