Максимално постижимата плътност без риск от разкъсване на бали, намаленото замърсяване на фуражите за животни и елиминирането на остатъци от канап, останали на балата или на полето, са основните предимства на новата система за връзване при големите балировачки Case IH LB4 XL.

Наречена TwinePro, тя е комбинирана с преработени игли и нова система за възстановяване на иглите. Монтирани в по-здрава рамка, за да издържат на по-големи натоварвания от буталото, с електрически вентилатори, за да поддържат устройствата чисти. В LB4 XL шест TwinePro системи за връзване използват прост начин за създаване на възел с висока якост. След като първият възел е завързан, вторият възел (примката) е създаден за допълнителна сигурност на балата.

Техниката позволява на оператора да използва максимално постижима плътност с широк диапазон от върви, без опасност от разкъсване на балите, казва Case IH.

"Това не само осигурява повишена якост до 30% според производителя на канап Tama, но и позволява да се правят добре завързани бали със стандартна плътност с помощта на канап с по-ниска цена или с по-висока плътност при стандартни връзки", каза Максим Рокабой от Case IH. Новата система за връзване ще бъде налична в края на 2019-а.