Екипи на полицейското управление в Септември и жандармеристи от ЗЖУ-Пловдив участват активно в охраната на лозовите масиви. И през тази година се предприемат допълнително мерки за опазване на селскостопанската продукция в областта, информира 

От днес екипи на Зоналното жандармерийско управление в Пловдив съвместно с колегите си от районното управление в Септември патрулират в зоните на лозовите масиви. В скоро време се очаква началото на гроздобера, напомня savetivzemedelieto.bg.

Съвместните патрули създават условия за нормалното и спокойно протичане на брането на лозята в районите на: Септември;Белово; Ветрен;  село Бошуля; село Виноградец; село Карабунар; село Аканджиево; село Мененкьово.

Ще се извършват и засилени проверки на местата за изкупуване на готовата продукция, както и на превозните средства и техните товари. С цел ефективност на проверките призоваваме ражданите да спазват стриктно разпорежданията на униформените служители и задължително да носят в себе си документи за самоличност.