Еднократното затопляне на пуешките яйца преди слагането им за съхранение значително подобрява люпилните им качества. За целта яйцата се затоплят до +37,5°C за 12 часа, преди да бъдат съхранени. Чрез съхраняването на така обработените яйца в продължение на девет дни е възможно да се постигне четиридневно излюпване. Възможно е да загрявате яйца не по-късно от три дни след снасянето.
Също така съхраняваните яйца се препоръчват да се затоплят преди залагането за инкубация. По време на предварителното загряване на яйцето се получава изравняване на температурата на различните му компоненти и по този начин яйцето става хомогенно преди началото на инкубацията, което води до по-хомогенно ранно ембрионално развитие.
Яйцето се загрява при +2-25°С в продължение на 5-18 часа непосредствено преди инкубацията.
Коментари