Оптиком ООД, официален вносител на JCB земеделска техника, стартира промоционална кампания за компактния модел челен товарач JCB 403 Agri с чупеща рама и товарен капацитет 0,3 м?. Това е машина, специално разработена за широка гама от работни задачи в животновъдните ферми.

Оптиком предлага модела JCB 403 Agri на преференциална цена от 59 000 лв. без ДДС, като фермерите ще получат като подарък и 5-годишна заводска гаранция. Инвестицията в такава машина подобрява значително работните дейности в стопанството, а с цел да не се утежнява бюджетът на феремерите, Оптиком предлага и опция за 5-годишен безлихвен лизинг.

Компактният челен товарач е удобен за работа в тесни пространства, като е изключително маневрен и се използва във фермите главно за почистване, товарене на бали, работа с фуражораздаващи машини, извозване на материали и др.

JCB 403 Agri е централно съчленен товарач с изключително висока маневреност. Оборудван е с двигател Kubota с мощност 36 к.с. и е подходящ за работа в кравеферми, птицеферми, свинеферми, а също за мултифункционални работни задачи в селските райони.

JCB 403 Agri е оборудван с функция Vari-speed, както са телескопичните товарачи Loadall. Тя позволява наземната скорост да се регулира отделно от двигателя, така че оборотите могат да се поддържат, за да осигурят достатъчна хидравлична мощност - например при работа с четка за почистване или кофа за хранене при работа с товарач при ниска скорост на машината.

Товарачът е оборудван с мощна хидростатична трансмисия, задвижваща четирите колела, която позволява бърза смяна посоката на движение без загуба на мощност. Предлага се в две модификации - с работна височина 2,6 и 2,8 метра.

JCB 403 Agri има едва 1,1 м ширина при оборудване с тесни гуми, а височината му с вдигната защитна рама е едва 2,2 м. С новата сгъваема рама височината на машината се свежда до изключително компактните 1,84 м.

Новият компактен челен товарач е оборудван с модерен цветен дисплей, който покрива цялата ключова информация за машината, без да отклонява от видимостта напред. Има също така регулируема накланяща се кормилна колона, за да се осигури перфектна позиция при управление. Изнесените в джойстика за работа с дясна ръка контролни функции за работата на трансмисията, оборотите на двигателя и товарача, позволяват оператора да държи постоянно волана с лява ръка, а джойстика с дясната.

Повече информация за селскостопанските машини с марка JCB можете да получите от официалния вносител за България – Оптиком:

0887 648 912 ; [email protected], www.opticom-bg.com