Панакота с ягоди

21 юли 2019
Кулинария
15876
 

Този превъзходен италиански десерт с пресни ягоди ще е отличен завършек на семейната вечеря на вилата.

Продукти: 0,5 кг ягоди, 0,5 ч. чаша прясно мляко, 0,5 ч. чаша захар, 1,5 ч.чаша сладкарска сметана, 1,5 ч. лъж. желатин, 1 пак. ванилия, щипка сол

Приготвяне: Почистете ягодите и ги претрийте през сито, за да отстраните семената. В тенджера смесете прясното мляко и желатина, оставете за 10 минути. Добавете сол, захар и пюрето от ягоди. При постоянно бъркане загрейте сместа за около 2 минути. Продължавайки да разбърквате, налейте сметаната и добавете ванилията.

Свалете тенджерата от котлона и я поставете в купа с лед. Сместа се разбърква в продължение на 10-15 минути, докато се охлади.

Прецедете още веднъж в отделен съд и разлейте в купички за крем карамел. Покрийте всяка купичка с фолио за свежо съхранение и оставете в хладилника за минимум 4 часа.

Забележка: За да можете по-лесно да обърнете панакотата преди сервиране, топнете купичките за малко в съд с топла вода.

Още от Кулинария
0

Нашият редовен читател Кънчо Бакоев от старозагорското село Нова махала се обади в редакцията да издирим и публикуваме изпитани рецепти за вкусен домашен хляб. С удоволствие изпълняваме молбата му

0

Продукти: За тестото: 250-300 г брашно, 300 мл кисело мляко, 1 яйце, 2 суп. лъж. растително масло, 2 ч. лъж. захар, 1 ч. лъж. сол, 1/2 ч. лъж. сода. За пълнежа: 300 г пилешка кайма, 300 г картофи

0

Излеждат апетитно. Те ще са оригинален акцент на празничната трапеза. Месните "кълбета" можете да ги приготвите от всякакъв вид кайма, да ги сервирате както самостоятелно ястие, така и като гарнитура

0

Не се пече Продукти: 500 г пряники без пълнеж (купете си ги от някой руски магазин), 4 узрели банана, 500 г заквасена сметана с масленост над 20%. Пряниките се нарязват на "филии" с дебелина около

0

Мариноването на месото е чудесен начин да обогатите вкуса на ястието. Използвайки всеки път нова марината, всеки път ще имате ястие с уникален вкус и със сигурност никога няма да ви омръзне пилешкото

Последни новини
0

При палметата дръвчетата се отглеждат върху опорна конструкция, като клоните им се насочват да растат в двете посоки. Най-често като палмети се отглеждат ябълки и круши

0

Разпространението на спори от ларвите Paenibacillus попадат във възрастните пчели, които я пренасят в семейството и предизвикват смърт както на отделни пчели, така и на цялото семейство

0

По време на представянето на Swot анализа за селските райони, което се проведе в петък, министър Десислава Танева бе призована от ректора на УНСС проф

0

Защо са опасни? Защото тези 20 вируса могат да въздействат върху пчелите по много начини, включително * да убиват развиващите се ларви и какавиди; * да намалят живота на възрастните пчели; * да

0

Вода за пиене се дава от 20-ия ден Храненето на 2-седмични агнета е 6 пъти на ден на равни интервали Ако се използва краве мляко за хранене, тогава през първата седмица количеството е 180-200 мл

Коментари

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Регистрация за участие в томбола „АБОНАМЕНТ 2020”
Отговор:По принцип сортът Муцу има сочно месо, което е леко сладко, но и с подчертан киселичък вкус. Колкото до вкусовите качества на ябълките, независимо от сорта, те зависят от климатичните условия през...
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

“Храненето е ритуал”, категоричен е известният тв водещ Драгомир Драганов. Той може да яде прав до хладилника, боцвайки с вилица от тавата, но предпочита да превръща вечерите си в много приятен момент, като слага на масата свещи, хубава покривка, салфетки и т.н. Драганов отпразнува рождения си ден в сряда, събирайки най-близките си приятели

Птицата вече е при стопаните си, каза той пред “24 часа” “Вчера нещо почука на прозореца на офиса ми и като погледнах навън, видях този папагал на перваза. Отворих му.” Това написа в профила си във фейсбук в четвъртък поетът и преводач Владимир Левчев. Той е преподавател в Американския университет в Благоевград