На съвместно демополе фирмите Екофол и Кортева презентираха продуктите си при пролетници – царевица и слънчоглед в производствените посеви на кооперация Раковски.

Фермери от района на Димитровград, присъствали на демонстрацията, се запознаха с най-подходящите хибриди царевица и слънчоглед за този район на страната.

Специалистите разясниха и добрите практики, които могат да се приложат при двете култури, за да се опазят посевите от вредители.

Според специалистите от Кортева и 2019 ще е година на царевицата, тъй като досега културата се развива повече от успешно, и ако няма някакви екстремни условия, ще се получат максимални резултати.

Фирма Екофол представи продуктовата си листа от листи и гранулирани торове, които са подходящи за двете култури. На фермерите бе демонстрирано каква е разликата в подхранени участъци и при контрола, където културите не са торени. А разликите са повече от показателни.

Внасяме листни торове при всички култури, защото сме се убедили в ефикасността им, коментира Танка Тенева, управител на кооперацията. Резултатите от ожънатите есенници от полетата на стопанството са добри, да се надяваме и при пролетниците да имаме добри резултати.