Кралският ловец на мишки остава на "Даунинг стрийт" 10 и след оставката на Тереза Мей, съобщава Ntdtv.

Да пускат Лари на улицата е рутинна задача на служителите в резиденцията на британския премиер министър. Но това не е обикновен котарак. Лари е носител на официалната титла "Главен ловец на мишки на секретариата на министерския кабинет". Традицията стига до "ноктите" през XVI век в двора на Хенри VIII.

Лари пристига на "Даунинг стрийт" 10 през 2011 г. Задачата му е да гони мишки.

По време на трудовия си стаж опашатият работник се среща с не един и двама премиер-министри и президенти, включително с Доналд Тръмп.

Лари обича да се разхожда извън пределите на знаменития офис. Но той определено не харесва, ако го оставят да се мокри под дъжда.

В правителствения уебсайт са посочени задълженията на котарака: да посреща гости в къщата, да проверява защитните съоръжения, да тества качеството на дамаската на старинните мебели и да решава проблеми с гризачи.

Впрочем има слухове, че бившият бездомен котарак се отнася към ловенето на мишки доста лежерно.

Лари е свидетел на някои знакови събития в политическия живот на Великобритания. Например как напускат резиденцията бившият премиер министър Дейвид Камерън и семейството му. Наблюдава и опитите на Тереза Мей да осигури споразумение за"Брекзит", а наскоро и нейната оставка.

Лари най-много мрази да го оставят отвън на дъжда Снимка: Mirror
Лари най-много мрази да го оставят отвън на дъжда Снимка: Mirror