Кифлички с плънка от орехи и бисквити

25 май 2019
Кулинария
23589
 

Намазват се с жълтък и престояват един час

Необходими продукти: 250 г брашно, 250 г масло, 50 г захар, 2 яйца, 30 г мая, 1 кафеена чашка прясно мляко, щипка сол, един жълтък за намазване.

За плънката: 250 г захар, 50 г смлени орехи, 200 г обикновени бисквити, 100 г стафиди, половин чаена лъжичка канела, настъргана лимонова кора.

Начин на приготвяне: Брашното и размекнатото масло се стриват на трохи. Прибавят се захарта, разбитите яйца и маята, разтворена в хладкото мляко.

Замесва се тесто и се оставя да почива, докато се приготви плънката. От захарта и една и половина чаени чаши вода се сварява гъст сироп. Прибавят се смлените орехи, счуканите бисквити, стафидите, канелата и настърганата лимонова кора. Сместа се разбърква много добре.

Тестото се разделя на малки топки, които се разточват на кръгчета. В единия край се слага по малко от плънката и се завиват кифлички. Нареждат се в намаслена тава, намазват се с жълтък, оставят се да престоят един час в тавата и се пекат в умерена фурна.

След като са готови се съхраняват на проветриво място, покрити с чиста кърпа или тензух.

Още от Кулинария
0

Продукти: 300 г пилешко филе, 300 г гъби, 1/2 суп. лъж. кисело мляко, 90 г кашкавал, 1/2 глава лук, сол и черен пипер на вкус Приготвяне: Нарежете лука на ситно и го запържете на средно силен котлон

0

Рецептата, която няма да остави гостите безразлични, е много проста и бърза за приготвяне. Продукти: 1 пъстърва, 1 суп. лъж. захар, 2 суп. лъж. сол, 3 зърна бахар, 15-18 зърна розов пипер

0

Читателят ни Ясен Лазаров смесва в купа соев сос и винен оцет. Прибавя ситно нарязан чесън, копър и девисил. С получената марината полива дребните рибки и оставя в хладилника за една нощ

0

Продукти: 800 г рибно филе, 10 малки картофа, 2 глави лук, 250 мл заквасена сметана, 300 мл прясно мляко, 100 г кашкавал, 2 суп.лъж. брашно, кетчуп, сол, черен пипер - на вкус

0

Продукти: около 800 г шаран, 3 големи глави лук, 4-5 скилидки чесън, 150 г светли и тъмни накиснати в гореща вода стафиди, 1 ч.ч обелени и ситно нарязани орехи, 1 ч. ч

Последни новини
0

Цените на пшеницата и царевицата вчера леко паднаха в Чикаго, поради разочароващи данни за износа. Само соята беше изключението с продажби от 300 000 тона в Китай

0

Цените на зърнените храни бяха стабилни вчера. Настоящата несигурност на пазара на зърно в Европа се задълбочава, поради последиците от транспортната стачка във Франция

0

. Ако ще правите присаждане през пролетта, трябва да си осигурите калеми. Това може да стане както през декември, така и по-късно. Повечето овощари предпочитат да го правят през януари

0

Докато англичаните Дилън Ренър и майка му Шарън от Уорингтън ходили по магазините, тяхното куче Дори, порода кокер-шпаньол, решило да се позабавлява, докато е само, съобщава Daily mail

0

Ежегодното наблюдение на смъртта на пчелите през зимата е "лакмусово" изпитание за капацитета на пчеларските асоциации, тяхното желание да участват в решаването на най-належащите проблеми на

Коментари

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Регистрация за участие в томбола „АБОНАМЕНТ 2020”
Отговор:По принцип сортът Муцу има сочно месо, което е леко сладко, но и с подчертан киселичък вкус. Колкото до вкусовите качества на ябълките, независимо от сорта, те зависят от климатичните условия през...
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Дърветата помагат за укрепване на физическото и психическото здраве Преди десет години Рейчъл Станклиф, епидемиолог от Оксфорд, посещава баща си в клиника в Дорсет, където лежи след инсулт. Решава да го разходи из двора в инвалидна количка, за да повдигне духа му. Но там няма и стръкче зеленина – само потискащи бетонни стени

Светът на музиката загуби един от най-ярките си таланти - след 17-годишна битка с рак на мозъка Мари Фредриксон от “Роксет” почина на 61 години. “С прискърбие съобщаваме, че една от най-големите и любими наши изпълнителки ни напусна”, обяви мениджърът на прочутия шведски дует Мари Димберг. “Времето лети толкова бързо

Тя ушива част от облеклото на най-важния образ на Коледа Звучи като приказка да учиш в дворец. Но ако живееш във Виена, е донякъде нормално. Това се случва и на 16-годишната Александра Харизанова от виенското училище за мода “Хетцендорф”. Младата дизайнерка през тази година изработи роклята за виенския Младенец, който е най-важната фигура