Намазват се с жълтък и престояват един час

Необходими продукти: 250 г брашно, 250 г масло, 50 г захар, 2 яйца, 30 г мая, 1 кафеена чашка прясно мляко, щипка сол, един жълтък за намазване.

За плънката: 250 г захар, 50 г смлени орехи, 200 г обикновени бисквити, 100 г стафиди, половин чаена лъжичка канела, настъргана лимонова кора.

Начин на приготвяне: Брашното и размекнатото масло се стриват на трохи. Прибавят се захарта, разбитите яйца и маята, разтворена в хладкото мляко.

Замесва се тесто и се оставя да почива, докато се приготви плънката. От захарта и една и половина чаени чаши вода се сварява гъст сироп. Прибавят се смлените орехи, счуканите бисквити, стафидите, канелата и настърганата лимонова кора. Сместа се разбърква много добре.

Тестото се разделя на малки топки, които се разточват на кръгчета. В единия край се слага по малко от плънката и се завиват кифлички. Нареждат се в намаслена тава, намазват се с жълтък, оставят се да престоят един час в тавата и се пекат в умерена фурна.

След като са готови се съхраняват на проветриво място, покрити с чиста кърпа или тензух.