Преди поднасяне се добавя натрошено сирене

Необходими продукти: 500 г тиквички, 500 г картофи, 2 скилидки чесън, чаена чаша прясно мляко, 2 суп. лъж. масло, чаша и половина царевица от консерва, 100 г сирене, магданоз, черен пипер, сол.

Начин на приготвяне: В литър и половина вода се варят нарязаните на кубчета тиквички, заедно с обелените и нарязани картофи. Добавя се и малко сол. Долива се прясно мляко и се разбърква заедно с 2-3 чаши от зеленчуковия бульон. Царевицата и маслото също се слагат в супата. Всичко се вари до омекване на зеленчуците. Пасирайте. Готовата вече супа се овкусява със сол и черен пипер.

Сервира се поръсена с натрошено сирене и ситно нарязан магданоз.