Испанците ядат най-много месо в ЕС

12 февруари 2019
Новини
1980
Няма снимка
Снимка: Es.gizmodo
 

За последните 50 г. като цяло потреблението на месо на глава от населението се е увеличило с около 20 кг.

Испанците са лидери по отношение на потреблението на месо в ЕС - 94 кг месо на човек годишно.

Следват ги австрийците с 90,87 кг месо и французите - с около 86,76 кг, сочи последното изследване на ООН.

В глобален мащаб средно на човек потреблението на месо се е увеличило - от около 20 кг през 1961 г. до средно около 43 кг месо през 2014 г.

Потреблението на месо в Северна Америка и Европа съставлява почти 80 кг. При това източноевропейските държави показват по-ниско потребление на месо на глава от населението в сравнение със западните страни, обобщава докладът.

По данни на ООН страните с най-ниско равнище на потребление на месо са Босна и Херцеговина (32,21 кг), Азербайджан (31,1кг) и Грузия (27,89 кг).

Още от Новини
0

„Веган за милион долара“ (Million Dollar Vegan) е една от най-новите и същевременно иновативни кампании, насочени към някои от основните проблеми на днешното глобално общество.

0

В Русе пред журналисти еврокомисарят по цифрова икономика и цифрово общество Мария Габриел съобщи за нов пилотен проект на Европейската комисия. Програмата "Цифрова възможност" дава възможност за

0

С нови 9 професора и 13 доцента се увеличи академичната общност в Селскостопанската академия. Лично председателят й проф. д-р Васил Николов, заместник-председателят проф.

0

Бракониерски мрежи с риба са извадени от водите на язовир "Ястребино" край Антоново. Акцията на доброволците от Централната рибноопазваща организация, клон Ястребино,

0

Сутринта от северозапад облачността ще се увеличава, малко по-късно ще завали дъжд, в планините - сняг. До вечерта валежите ще обхванат цялата страна.

Последни новини
0

Осигурен е бюджет за проектите от първия прием на подмярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства”, получили 33, 34 и 35 точки ранкинг по критериите за подбор (съгласно Наредба №9 от 21.03.2015 г.).

0

Виетнамските власти съобщават за три огнища на африканска чума по свинете (АЧС), югоизточно от столицата Ханой. Според Световната организация по здравеопазване на животните в провинция Хунг Йен е

0

Най-уязвими са приплодите заради температурния стрес Жени Владинова От Европейския ветеринарен съюз (Food and Veterinary Office - FVO), както и Федерацията на ветеринарите в Европа (FVE) напомнят на

0

Те са хибридни птици за месо Бройлерите не са предназначени за получаване на яйца - те са чисто месен хибрид. В продължение на 6-7 седмици пилетата бройлери растат много бързо и достигат кланично

0

Студът може да стимулира потреблението на стартерен фураж дори при 14-дневни телета, отглеждани на открито през зимата, показва практиката в канадските говедовъдни ферми.

Коментари

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:

Въпрос изпратен от читател:

Здравейте. Как се създава колонно дръвче?

Отговор:Колонният тип се характеризира с това, че овощното дърво не нараства много, тъй като почти не образува корона. То наподобява палмета, но е много по-компактно и по-слабо разклонено. Ориентировъчно...
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Станимир Илчев пише речник за чуждиците в езика, Антония Първанова извървя Камино Точно 10 години след излизането им от властта те все още са актуални. Толкова ярки имена влязоха в политиката с царя и партията му НДСВ, че продължават да бъдат търсени и днес. Къде са някои от най-известните лица от царско време?

Италианските власти наложиха глоба на авиокомпаниите "Райънеър" и "Уизеър". Те ще трябва да платят общо 4 милиона евро, съобщава bTV. Причината за това е политиката им за заплащане на ръчния багаж. От 1-ви ноември миналата година насам, той се заплаща, като таксата за чанта стига до 50 лева. Според авиокомпаниите,

Вино с екстракт от канабис и дюлева ракия със златни частици могат да се опитат в Пловдив Вино в бутилка с уникален дизайн, създаден в чест на Пловдив като Европейска столица на културата, се представя на изложбата "Винария". Тя продължава до 24 февруари в Международен панаир. Опаковката е ръчно изработена от глина по поръчка на производители от