Чудесен избор за вкусна вечеря

Продукти: 1 л. вода, 500 г пресни печурки, 200 мл сметана за готвене, 3-4 картофа, 1 глава лук, 2-3 суп. лъж. растително масло, сол и млян черен пипер на вкус.

Приготвяне: Измиваме и почистваме гъбите. Ситно накълцания лук и нарязаните гъби се запържват леко в олиото, в продължение на 2-3 минути, като постоянно се бърка. Картофите се обелват и се нарязват на кубчета. Заливаме с водата и варим до готовност. Добавят се задушените гъби с лука.

Прибавяме сметаната, солта и черния пипер. Варим още 10-12 минути на средна температура. Пасираме с помощта на блендер.

Връщаме супата на котлона, за да се затопли още веднъж и може да сервираме.

По желание можете да прибавим крутони, които предварително сме приготвили.