Подготовка за ранните разсади

04 януари 2019
Зеленчуци
44235
1 2 3 4
 

Направете план за предстоящата работа

Градинарите от по-топлите райони на страната, започват подготовката за ранните разсади още от януари. За целта трябва да си осигурят семена, почвена смес, съдове, торове, както и да имат подходящо помещение за целта.

Любителите, които имат парник или оранжерия в двора, могат да отглеждат някои студоустойчиви зеленчуци - лук и чесън за зелено, салати, марули, спанак, подправки и други.

Растенията трябва да се обгрижват добре, както и да се преглеждат редовно. Задължително е в топлите дни, култивационните съоръжения да се проветряват.

През зимните дни, когато няма много работа в градината, е препоръчително да се състави план за предстоящото през годината.

Решете какви видове и сортове зеленчуци ще отглеждате и се снабдете с качествени семена. Ако имате стари, проверете годността им.

Колко семена ви трябват?

За разсадите вкъщи

Тъй като повечето от семената на зеленчуковите култури са много дребни, понякога само няколко грама са достатъчни за цялата леха. Ще ви дадем ориентировъчно по колко грама семена са необходими от основните зеленчукови култури за 100 кв. м:

домати - 2.5-3 грама

пипер - 10-12 г

патладжан - 4-5 г

главесто зеле - 4

карфиол - 4 г

салати и марули - 2 г

краставици - 8 г

тиквички - 25 г

пъпеши - 12-15 г

дини - 15 г

Повечето от видове се отглеждат чрез предварително произведен разсад от тях. Тиквичките, пъпешите и дините може да се култивират с предварително засят разсад или да се засадят направо в градината.

Още от Зеленчуци
0

Със затоплянето на времето и най-вече с просъхването на почвата започват сеитбите на открито в градината. Много важно условие е почвата да може да се обработва, без да е кална.

0

Ако сте отгледали разсад на салата и маруля, предстои да ги разсадите след втората половина на март. Ето защо отсега подгответе почвата, за да сте готови. Акценти: . Прекопайте и подравнете почвата.

0

За да се засадят картофите, почвата трябва да е поне малко затоплена. Ако садите в студена почва, клубените няма да поникнат, а ще чакат условията да станат по-благоприятни. Засаждане .

0

Киселецът и лападът са листни зеленчуци, които растат бързо, вкусни са, а и много полезни. И още: . От тях може да се добиват пресни листа в различни периоди от годината. .

0

Ако през есента не сте наторили, може да го направите сега. След това задължително обработете почвата. Подготвяйте почвата за засяване и засаждане на пролетните култури.

Последни новини
0

През март се наблюдава отслабване на пчелните семейства. Причината е умирането на голяма част от презимувалите пчели, а новоизлюпените не са достатъчно, за да компенсират загубата, напомня pchelata.

0

Технологичната причина за изкуственото хранене е получаването на повече овче мляко Доц. д-р Никола Методиев Най-добрата храна за всеки новороден бозайник е млякото от собствената му майка.

0

С европейско и с национално финансиране Диана Ванчева - Помощ за компенсиране на разходите на земеделски стопани, свързани с изпълнение на мерки по националната програма за контрол над почвените

0

Анализът на НОИ показа, че негативно засегнати от промяната ще бъдат лица, които в периода 1997-1999 година за няколко месеца са се осигурявали на много висок доход и са имали нерегулярна трудова

0

„От днес официално регламентът за намаляване на таксите за презгранични преводи в евро, за който бях основен докладчик и преговарящ за Европарламента, е закон за всички държави от Европейския съюз.

Коментари

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Отговор:Цезалпинията е от друг свят! Носи красиви имена, като „райска птица“ или „гордостта на Барбадос“ например. Растението е изключително топлолюбиво и сухоустойчиво. А точно тук се крие тайната за...
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Премиерът Бойко Борисов свика днес заседание на Съвета по сигурността. Той информира за това в началото на заседанието на кабинета, предаде БТА.  Очаквайте

Футболист №1 на България за 2018 г. Кирил Десподов бе освободен от лагера на мъжкия национален отбор за европейските квалификации с Черна гора и Косово. Нападателят не е възстановен от травма, получена в клубния му тим "Каляри". На негово място няма да бъде викан заместник. Националите ни ще посрещнат първия си съперник със следната група от 23-ма

Китайските власти издадоха указания във вторник, целящи да ускорят изграждането на производствена система и пазарното приложение на автомобилите, задвижвани с метанол, предава bulgarian.cri.cn. Съответните производители на автомобили и компоненти се насърчават да подобрят производствената система чрез модернизиране на технологиите,