Според видеоклипче, пуснато в социалните мрежи, ние цял живот сме настъргвали кашкавала неправилно, като държим рендето вертикално, пише в. "Метро", цитиран от БТА.

При подобно разположение нямаме добра опора и процесът е бавен и изморителен. Видео на Tastemade UK, разпространено в Туитър, дава съвет да положим кръглото или правоъгълното ренде легнало в хоризонтална позиция. Така опората е много по-добра. Настърганият кашкавал пада във вътрешността на уреда. Рендето с настъргания кашкавал след това се повдига в хоризонтално положение, за да не се изсипе, след което се накланя и съдържанието му попада на желаното място.

По този начин настъргването става много по-чисто и не се нацапва всичко наоколо с кашкавалени стърготини. Клипчето с полезния съвет вече има 60 хиляди харесвания и 20 хиляди коментара.