На 13 ноември най-авторитетният вестник за земеделие и агробизнес у нас „Български фермер" и електронното му издание - най-големият български сайт за агробизнес bgfermer.bg, ще обявят за пореден път носителя на годишния приз „Агробизнесмен на България”.

Отличието е учредено през 1991 г. Това е първото и най-авторитетно отличие в бранша, връчвано от медиите, с което се удостояват най-авторитетните бизнесмени и фирми, постигнали безспорни успехи в аграрния сектор.

Призът има за цел да покаже на цялата страна новите тенденции в българското земеделие. Носители на отличието стават хора, които въвеждат моделите на модерното фермерство и създават брутен продукт и добавена стойност. Хора, които създават стопанства за пример.

Вестник „Български фермер" с подкрепата на Банка ДСК ще обяви носителя за 2018 година на 13 ноември.

Редакционният екип подготвя специално приложение „Български фермер УСПЕЛИТЕ 2018“, което ще представи успешни и иновативни дейности на различни компании от агросектора. Приложението ще излезе в най-четения национален всекидневник „24 часа“ и най-успешния седмичник за земеделие и агробизнес „Български фермер“ в навечерието на връчването на приза „Агробизнесмен на България”.

Уважаеми читатели,

По време на церемонията „Агробизнесмен на България ‘2018” редакцията на в. "Български Фермер" ще връчи отличия и в следните категории:

Млад агробизнесмен – личност, създала и управляваща успешно свое стопанство или успешно второ поколение в агробизнеса.

Агротърговец – допринесъл с дейността си и продажбите за развитието на земеделските стопанства.

Агроиноватор – за въвеждане на нови технологии в земеделието.

Агроинвеститор – за успешна инвестиция в агросектора.

Учен с принос за българското земеделие

Компания с принос за дигитализацията на земеделието.

Компания с принос в обучението на кадри за сектора.

Ще бъдем благодарни, ако и вие се включите в номинациите. Очакваме предложенията ви на е-mail:[email protected]. до 25 октомври.