В над 50% от ожънатите площи у нас добивът на пшеница е с влошени качества и се наблюдава покълване. Това изправя стопаните пред ново предизвикателство, с което не им се е налагало да се борят през последните години.

Лошите показатели и наличието на покълнали зърна в тазгодишната реколта поставя под риск изкупуването на пшеницата. В много региони на страната това се оказва сериозен проблем и фермерите търпят загуби.

Покълналата пшеница поставя пред риск и качеството на произведения фураж, което пряко ще се отрази и върху продуктивността в животните.

HL-TopMix, партньорът на професионалните стопанства, пусна на пазара иновативният продукт ТopMix® Oxy OFF, който има за цел да стабилизира и осигури безопасността на комбинираните фуражи и целодажбените смеси, при използване на прясно и покълнало зърно.

Продуктът намалява значително загубите на енергия във фуража, повишава усвоимостта на дажбата и увеличава приема й от животните.

Резултат, който постига стопанството е гарантиран: Запазване високата продуктивност, осигуряване на планирания прираст и подобряване на здравния статус на животните.

Какво представлява TopMix® Oxy Off?

TopMix® Oxy Off е смес от фуражни суровини, които се използват в хранителната промишленост, заедно с мощни природни антиоксиданти като витамин Е и Селен в органична форма.

TopMix® Oxy Off се характеризира с:

• Приятен вкус и аромат, стимулиращ приема на фураж.

• Подобрява стабилността на фуражите и предотвратява образуването на свободни радикали, които нарушават метаболитните процеси и действат негативно върху здравословното състояние на животните.

Повече за TopMix® Oxy Off и неговото прилагане може да получите като направите запитване на [email protected], на фирмената интернет страница: www.hl-topmix.com или във Facebook: www.facebook.com/TopMixLtd.