На изложението БАТА АГРО 2018 компанията представи всички новости на германския производител, както и на останалите марки елитна техника, които предлага у нас

Колко сигурен трябва да си в качеството на една машина, за да предложиш 8 години гаранция? Много. Една толкова дълга гаранция показва на всички фермери, че Fendt е техника, която предлага изключително високо качество и най-нови технологии, както и много мисъл, вложена в разработката на машините. Инвестицията във Fendt е дългосрочна инвестиция за години напред.

За уникалното предложение, което земеделците могат да получат единствено от компания ЗЛАТЕКС разказва Яна Какарашева, продуктов мениджър Fendt в компанията."На изложението БАТА АГРО 2018 представяме цялата продуктова гама на водещия световен бранд Fendt.

В края на миналата година компанията обяви, че вече е производител на цялата гама машини за земеделието.

Машините, които привличат голям интерес от страна на посетителите тук, са верижните трактори.

Компания Fendt вече предлага нови високомощни (над 500 к.с.) верижни трактори Fendt 900 Vario MT и Fendt 1100 MT за средни и големи земеделски стопанства, които се нуждаят от максимална производителност при всякакви условия.

Новите верижни трактори Fendt 900 Vario MT са налични в три модела - Fendt 938 Vario MT с мощност 380 к.с., Fendt 940 Vario MT с 405 к.с. и Fendt 943 Vario MT с мощност 431 к.с. Верижните трактори от сериите Fendt 900 Vario MT (Mobile Trac) се характеризират с извънредно висока производителност и ненадминато ниво на комфорт.

Вече над 25 години безстепенната скоростна кутия Vario задава стандартите в системите на тракторното задвижване. Иновативната концепция VarioDrive от Fendt е нова стъпка напред по този път.

Подобно на решението, използвано в серия Fendt 1000 Vario, при тракторите Fendt 900 Vario MT хидромеханичната трансмисия с функция за разклоняване на мощността се отличава с най-големите (в сравнение с аналозите си) хидравлични блокове. Двата хидромотора също работят независимо един от друг.

Освен това вторият хидромотор автоматично се изключва при високи скорости при липса на натоварване. Това позволява да се намалят загубите от съпротивлението, което на свои ред води до увеличаване на производителността.

Резултатът е максимална теглителна сила без загуби на полето и най-висока ефективност при движение на пътя. Преимуществата на концепцията на ниския диапазон на оборотите на вала се проявяват не само при работа на полето.

При движение на пътя верижният трактор Fendt 900 Vario МТ е способен да развие максимална скорост до 40 км/час при 1550 оборота в минута на двигателя.

Много атрактивна за земеделците е и 8-годишната гаранция която компания Fendt предлага за тракторите. Такава дълга гаранция не дава нито един друг производител на пазара.

Комбайните се предлагат с 5-годишна гаранция, а за цялата техника предлагаме 8 години лизинг. Това е програма, специално подготвена от компания ЗЛАТЕКС и производителя Fendt за българските фермери.

Целта е да улесним нашите клиенти при вземането на решение и по-плавната инвестиция във времето, така че земеделците да не се натоварват ежегодно с твърде много вноски.

"На щанда на ЗЛАТЕКС тази година има няколко акцента. Ако започнем с марката Fendt, която е нашият флагман, за първи път представяме пред българските земеделци самоходната пръскачка Fendt Rogator.

Това е една уникална машина, вложените средства, в която се възвръщат много бързо от икономия на скъпи препарати. Акцент при машините на Fendt е и комбайнът 335 C Paralevel. Машината има задвижване 4х4 и копиране на терена с 30 градуса компенсиране на наклона вляво и 30 вдясно", допълва Живка Димова, продуктов мениджър Valtra в компания ЗЛАТЕКС.

Тя разказва и за другия основен бранд, предлаган от компания ЗЛАТЕКС у нас - финландските трактори Valtra: "Новостите при Valtra, другият бранд трактори, предлагани от ЗЛАТЕКС, които изобщо не отстъпват по качества на Fendt, също са много. Този бранд все повече навлиза в българските стопанства и земеделците и у нас вече се убедиха в изключителните му качества. На БАТА АГРО представяме новия трактор със Smart Touch терминал.

Този терминал е оценяван от фермери и специалисти навсякъде по света като нещо изключително. Никой не очакваше, че толкова бързо Valtra ще доближи нивото на Fendt. С безстепенните трансмии, с подлакътника и терминала за управление Smart Touch технологията на управление на трактора става една от най-добрите на пазара. За повечето клиенти това е приятна изненада, особено когато тестват машината. Управлението е изключително практично, удобно, интуитивно и елементарно.

В Стара Загора представихме 6 машини от 4 различни модела на Valtra. Не е без значение и качественият инвентар, който може да се агрегатира към тези здрави теглителни машини. Тук представихме машини на немските производители Kerner, Rauch, Rabe, Krone. За всеки от тях е достатъчно да се назове името му, за да разберат фермерите за какво става дума".

Живка Димова
Живка Димова