Историята за новороденото теле, спасено от наводнено от урагана Харви пасище в американския щат Тексас през лятото на миналата година, беше публикувана във Facebook.

Спасителите му Тами и Рен  от гр. Фулшир наричат намереното женско теле Харви, като заимстват името на урагана. Харви бързо се сприятелява с домашните любимци на семейството и особено с питбула им. Телето, което вече тежи 180 кг, свободно се разхожда из къщи, като само си отваря вратите и любопитно наднича по чиниите.

Тами Кантън обяснява, че когато намират с телето с мъжа, нямали големи надежди, че то ще оцеле.

Но сега та е пълноправен член на семейството.

Харви беше мъничка - колкото куче, като я намерихме, а вижте я сега, казва Тами. Семейството приютява намереното новородено теле в помещението за пране, където му направили топло легло.

Не можехме да я оставим навън. Това беше равносилно на гибел. Та новороденото теле нямаше развита имунна система. Малкото беше замръзнало и трепереше. Трябваше да го стоплим, обясняват спасителите на животното.

И тъй като временните неща са най-постоянни, уж временното място на Харви в пералнята се превърнало в постоянно.

А после телето се запознава с домашния питбул на семейството Сили. И те веднага се сприятелили.

Харви и Сили са постоянно заедно. Това се вижда и от публикуваните във Facebook техни снимки. Стопанката им им направила профил в социалната мрежа "Историята на Харви".

Всъщност Сили е едно от седемте кучета на семейството.

Леглото в пералнята омаляло на Харви и затова й направили специална къщичка.

Харви се научи сама да си отваря вратите, така че си влиза и излиза, когато поиска, обяснява Тами. Разрешаваме й да се разхожда из къщи и да се вижда с кучетата.