Вкусни суджуци от прасето

06 март 2018
Кулинария / Полезни съвети
31968
1 2 3
 

Припомняме домашна рецепта

Изискване: Месото трябва да е без тлъстини.

За 10 кг суджук ще ви трябват 3,5 кг кайма от телешки шол, 3,5 кг кайма от свинско гръдно месо, 3 кг кайма от свински бут, тънки свински черва, 220 г сол, 55 г кимион, 45 г червен пипер,15 г черен пипер , 10 г чубрица, 10 г селитра.

Начин на приготвяне

Оставете трите вида месо да престоят една нощ на студено. На другия ден ги смелете и смесете трите вида кайма. Подправете със солта, червения пипер, кимиона, чубрицата и селитрата. Омесете добре с ръце. После оставете да престои няколко часа в хладилник.

Следваща стъпка - почистете добре червата

Нарежете ги на парчета, дълги по 15 см. Завържете единия им край.

Махнете решетката и ножовете на месомелачката и на тяхно място сложете фуния. Пълнете червата с месо бавно и много сбито. Завържете и другия край.

Може да сварите за 15 минути суджучетата или след като ги цепнете на няколко места, да ги запечете на скара и ги свържете така, че да получите подкова.

И накрая 

закачете ги да съхнат

и след едно денонощие ги надупчете с игла. След това ги наредете между две дървени плоскости и ги затиснете с нещо тежко. Оставете ги така 48 часа на проветриво място. След 2-3 дни разточете с точилка. 

Още от Кулинария / Полезни съвети
0

По молба на вярна наша читателка Оригиналната рецепта от вестник "Хоби фермер" пожела да припомним нашата читателка Силвия Ценкова от София, която твърди

0

Готвенето е неизменна част от ежедневието на всяка домакиня. Най-важното за всяка една рецепта, за да се получи яденето вкусно, са количествата и пропорциите на продуктите

0

И тази година по традиция всички бяхме решили, че се задава апокалипсис и че след 24 декември по магазините няма да може да се намери и кило ориз. И отново се презапасихме

0

Как да изберем натурален и качествен продукт Ако искате да купите качествена майонеза, задължително трябва да обърнете внимание на това, което пише на етикета

0

Във фризер може да се замразяват не само с месо, риба и горски плодове. Има много продукти, които могат да бъдат замразени, без от това да страда качеството или вкусът им.

Последни новини
0

Смесването им има латентни последици Някои стопани на домашни любмци варят каши и към тях добавят суха храна - за повече “хранителност". Но всички ветеринарни специалисти в един глас предупреждават:

0

Акарите (кърлежите), предизвикващи вароатозата, навлизат в онези килийки, чиито личинки са напълно развити и които пчелите са започнали да подготвят за запечатване

0

При възобновяване на вегетацията на овощните дръвчета и ягодоплодни видове, азотът е от съществено значение за бързото нарастване и образуване на по-качествени плодове

0

Хранене основно със зеленчуци помага за предотвратяване и контролиране на астмата, а млечните продукти и храните с висока масленост увеличават рисковете от заболяването

0

Но какво ще предложи пазарът на нас, потребителите - дали бг агнета или македонски, румънски или западноевропейски, и на какви цени, много скоро ще разберем Жени Владинова Фермери от различни райони

Коментари

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Отговор:На някои от директните сортове листата също стават червени, но мноо често е от климатични промени и дефицит или излишък на елементи.
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Готвим актуализация на бюджета, когато бъдем готови, ще го обявим. Допълнителния ресурс заради кризата ще е над 1 милиард лева, който ще бъде запълнен с нов заем. Това заяви финансовият министър Владислав Горанов по Нова телевизия. Той защити оспорваната от синдикатите схема за подпомагане 60/40, като каза

Провеждането на реванша от 1/8-финалите на Шампионската лига срещу "Атлетико" (М) в условията на заразата от коронавирус е било преспъление според мениджъра на "Ливърпул" Юрген Клоп. Това става ясно от интервю на треньора на "Евертън" Карло Анчелоти за италианския вестник "Кориере дело спорт". На 11 март на стадион "Анфийлд" пред 52 267 зрители

Певицата подготвя 15 концерта с филмова музика за след карантината Тя е усмихнатото лице на джаз музиката в България. Родена е на 27 март 1970 г. и сякаш успешната кариера и големият талант са и? предопределени, тъй като във вените и? тече кръвта на големия диригент и композитор Вили Казасян. Завършила е Националното музикално училище “Любомир