Печените ябълки са бърз и полезен десерт, който ще допадне на вкус и на децата, и на възрастните. А ако ги напълните с апетитен пълнеж, то те имат всички шансове да се превърнат в любим десерт за цялото семейство. Печените ябълки са лека закуска или вкусен десерт по време на Великите пости и отличен пример как може да се готви постно във фурната с минимални усилия и разходи.

Продукти: 2 големи ябълки, 50 г орехи, 2 суп. лъж. овесена каша, 1 суп. лъж. мед, 1/2 ч. лъж. канела.

Получаване: Нарежете орехите на ситно с остър нож и смесете с овесените ядки. Добавете мед и канела. Измийте ябълките и ги разрежете наполовина. Извадете внимателно с малко лъжичка сърцевината и напълнете с орехите и овесените ядки. Поставете ябълките в тавата, налейте малко вода. Покрийте с фолио, за да не изгори пълнежа и печете в предварително загрята до 180 градуса фурна за 20-25 минути.

Сервирайте десерта топъл.