Подукти: 8-12 листа лазаня, 1 голяма глава лук, 2 чушки, 300 г гъби, 200 мл домати със сос, 70 г маслини, 1 чаена лъжичка провансалски билки, растително масло, кетчуп, сол и смлян черен пипер на вкус.

Получаване: Сварете корите в подсолена вода, като следвате инструкциите на опаковката. Те трябва да се извадят от водата 3-4 минути преди да са напълно сварени.

Поставете корите върху кърпата отделно, за да избегнете слепването им. Задушете ситно нарязания лук и гъбите в продължение на 10 минути. Добавете ситно нарязаната чушка, нарязаните на колелца маслини и нарязаните домати, заедно със сока.

Посолете и поръсете с черен пипер на вкус, добавете подправките. Задушавайте 10-15 минути, докато се изпари течността.

Поставете във формата за печене 2-3 листа лазаня. Полейте с част от задушените зеленчуци и покрийте отново с кори. Повторете докато свършат корите и пълнежа. Най-горната кора се намазва с кетчуп и се полива с малко вода, около 50-70 мл. Покрийте формата с фолио и печете в предварително загрята до 180 градуса фурна за половин час. Извадете, отстранете фолиото и печете още 10 минути до получаването на златиста коричка.

Нарежете лазанята на части и сервирайте гореща.