Това уточняват от екипа на Националната служба за съвети в земеделието /НССЗ/, която ще продължи да предоставя информация и консултации на място в общински центрове и населени места из страната, казаха от там.

За всички земеделски стопани, които се интересуват - информацията с датите, часовете и местата на изнесените приемни се публикува на интернет страницата на НССЗ в рубриката "Обучения и информационни дейности" - пподрубрика "Изнесени приемни".

По време на приемните всеки може на място в региона си да получи актуална информация и съвети в областта на земеделието и развитието на селските райони.

Това се отнася и за възможностите за финансиране по Програмата за развитие на селските райони 2014 - 2020 г. и видовете схеми за подпомагане.

Експертите на НССЗ разясняват задължителните изискванията, които земеделските стопани трябва да спазват при избраните схемите за директни плащания или като бенефициенти по мерки от ПРСР. Изнесените приемни за периода от началото на годината до края на март ще бъдат над 33 в 185 общини.