Ястието ви ще се получи вкусно и ароматно, ако знаете какви подправки да използвате
За месо: червен, черен, сладък пипер или карамфил, майоран, мащерка, кимион, куркума, лук, риган.
За домашни птици: мащерка, майоран, розмарин, градинска чай, мащерка, босилек.
За риба: дафинов лист, бял пипер, джинджифил, сладък пипер, лук, кориандър, горчица, копър, мащерка.
За грил: червен пипер, сладък пипер, кардамон, мащерка, майоран, индийско орехче, кимион, джинджифил, чили.
За дивеч: мащерка, обикновен риган, сладък пипер, червен пипер.
За задушено: червен пипер, джинджифил, куркума, кориандър, горчица, кардамон, кимион, черен пипер, сладък пипер, индийско орехче, карамфил.
За зеле: кориандър, копър, кимион, черно синапено семе.
За картофи: кориандър, куркума и асафетида.
За бобови растения: кимион, асафетида, джинджифил, черен пипер, лютива мента и кориандър.
За маринати: дафинови листа, хвойна (плодовете се добавят към маринатата при приготвянето на дивеч и риба ), клончета копър с пъпки, цвят или семена.
За плодове, сокове, компоти: канела, карамфил, джинджифил, анасон, кардамон.
За пастети: бял пипер, канела, джинджифил, дафинов лист, карамфил, канела, анасон, джинджифил, кардамон.
За печива: карамфил, канела, анасон, джинджифил, кардамон, сладък пипер, портокалова кора, сусам, мак, ванилия.
За горещо мляко: канела, кардамон, шафран
Коментари