Много голяма част от продуктите запазват или губят своите качества според начина, по който ги съхраняваме. Затова прочетете внимателно тези съвети за съхраняване на продуктите и ги запомнете. Защото не е достатъчно да си купите домати за салата, за да сте сигурни, че ще хапнете здравословно. Трябва да знаете дали доматите може да се държат в хладилника, в близост до какви продукти не бива да ги слагате и т.н.

1. Сложете между картофите вкъщи няколко ябълки и така те няма да покълнат, дори да се наложи да престоят по-дълго.

2. Ако купите незрели банани и авокадо, сложете ги с две ябълки в един плик и на следващия ден ще имате напълно узрели банани и авокадо.

3. Никога не дръжте доматите в хладилника.

4. Зелените подправки потапяйте като цветя в бурканче или във ваза.

5. За да узрее по-бързо ананасът и да стане по-сочен, съхранявайте го със зелените листа надолу, а не обратното, както сме свикнали да правим.

6. Някои плодове е добре да престоят вън от хладилника определен брой дни. Например бананите трябва да стоят отвън три дена и след това може да бъдат съхранявани в хладилника. За ябълките този период е пет дена, а за грейпфрута – седмица.

Текстът продължава ТУК.