. В началото на юли се засаждат късния алабаш, късното зеле и карфиола. Прави се на разстояние 60-70 см между редовете и 50 см - вътре в реда.

Ако предшественикът не е торен, добре е да се внесе малко тор. Ориентировъчно нормата е: 2-2.5 кг оборски тор, 40-50 грама суперфосфат и 15-20 грама калиева тор. Дозите са за 10 кв. м площ.

След засаждането на зелевите, плевете ги редовно, поливайте и окопавайте, за да осигурите максимално добри грижи за растенията.

Важна грижи при отглеждане на зелето е растителната защита, тъй като културата се напада от множество болести и неприятели. Ето защо растенията редовно се наблюдават и се вземат както превантивни мерки за защита, така и при възникнал проблем.

Зелето от късното производство е готово за прибиране през октомври - ноември.

. До средата на месеца може да се сеете зелен фасул. Реколтата от този летен посев е подходяща за консервиране, както и за прясна консумация.

Основните грижи, които трябва да се полагат за фасула, са окопаването и поливането. Щом растението започне да цъфти, поливането се прекратява, тъй като цветчетата са много нежни и лесно опадват.