Победителят в най-старата и най-престижна изложба за кучета в САЩ е немската овчарка Румор.


Сто четиридесет и първата изложба Westminster Kennel Club Dog Show традиционно се проведе в "Медисън Скуеър Гардън" и завърши на 14 февруари. В нея взеха участие 3000 кучета от 202 различни породи, пристигнали не само от всички американски щати, но и от други държави.
Традиционно изложбата се провежда в два етапа. Първият ден се определят победителите по категории (овчарски, служебни, декоративни и т.н.). На следващия ден е суперфиналът, в който участват всички победители и сред тях се избира най-красивото куче.
Претендентите се оценяват по външен вид, движения и темперамент. Сред оценяваните компоненти влиза и качеството на козината, цветът на очите, формаата на ушите, лапите, опашката и други части на тялото на кучето.
Абсолютният победител в тазгодишното Westminster Dog Show стана петгодишното женско куче порода немска овчарка Румор, която вече има натрупали 103 победи в изложби на различни равнища. Румор е участвала в Westminster Dog Show и миналата година, като спечелила симпанията на зрителите, но тогава отстъпила първото място на курцхаара Си Джей, съобщава Foх Spots. Стопанинът ъ Кент Бойлс твърди, че това може би е финалът на изложбената кариера на Румор, но сега тя събира аплодисменти, фотосесии и традиционната изложбена награда - крехка пържола на победителя, в един от нюйоркските ресторанти.